Реальна підтримка Порошенка в його місті і по всій Україні більше 55%, - Ігор Плохой

Частина голосів у Порошенка могли відібрати шляхом фальсифікацій і підкупу виборців. Рейтинг переможця президентських виборів насправді вище, ніж встановлені Центрвиборчкомом результати голосування. Так вважають у Болграді - рідному місті Петра Порошенко, де результати голосування показали перемогу Сергія Тігіпка

Згідно з підрахунками, лідером президентської гонки на батьківщині Порошенка став Сергій Тігіпко, протеже якому склав регіонал-мажоритарник Антон Кіссе. За Тігіпка в Болграді проголосували 35% виборців, а за Порошенка - тільки 27, повідомляє "Газета.ua".

При цьому, результати соціологічних опитувань та екзит-полів показали, що Порошенко в Болграді набрав 58% (на 31% більше, ніж встановили результати підрахунку).

Екс-народний депутат України Ігор Плохой, який обирався до Верховної Ради від Болграда і добре знає настрої виборців, вважає, що результати голосування не відображають реальну картину настроїв в місті.

«Я спостерігав за процесом виборів у Болграді з самого початку. Для мене і багатьох городян перемога Петра Порошенка була очевидною. Він єдиний, хто приїжджав і спілкувався з людьми. Болградці пишаються своїм земляком. Ми всі покладаємо на Петра Порошенка великі надії. Якщо припустити, скільки голосів у Порошенка відібрали, то його реальна підтримка по всій Україні набагато більше 55%», - говорить Плохой.

На питання, чи брав участь Плохой у виборчій кампанії, політик відповів негативно: «Я не брав участі в самій кампанії, але можу однозначно сказати, що все йшло до перемоги Петра Порошенка. У нього сильна команда».

У Болградської райгосадмінітсраціі також вважають, що підтримка Порошенка на виборах з боку людей була високою. «Ніхто з кандидатів окрім Порошенка до нас не приїхав. Результати голосування обумовлені низькою явкою на виборах. Більше 25% жителів Болграда знаходяться поза містом на заробітках. На Петра Порошенка ми покладаємо дуже великі надії. Люди хочуть хороших доріг, робочих місць», - говорить голова Болградської райгосадмінітсраціі Михайло Садаклієв.

Для багатьох жителів Болграда результати підрахунку голосів стали несподіванкою. Адже Порошенко переміг не тільки в Одеській області, а й у всіх 11 округах регіону. «Кіссе явно перестарався, намагаючись догодити Тігіпку, забезпечуючи йому найвищий результат. Всім зрозуміло, що тут, у рідному місті Порошенка, більшість голосуватиме за Порошенка. Багато людей здивовані. Ми зафіксували дуже багато порушень як під час самої кампанії, так і в день голосування», - повідомив один зі спостерігачів в окружній комісії, житель Болграда.

У Болграді це вже не перший випадок, коли кандидат, що користується найбільшою підтримкою, програє. Так було в 2010 році під час місцевих виборів, коли кандидат на пост мера Болграда з найвищим рейтингом Володимир Качанов опинився на другому місці після Сергія Корольова.

У 2012 році на парламентських виборах в Болграді підрахунок голосів встановив перемогу Антона Кіссе в той час, коли відразу кілька соцопитувань та екзит-полів заявили про впевнену перемогу Ігоря Плохого. На цих президентських виборах Антон Кіссе йшов у команді Сергія Тігіпка, який переміг саме в Болграді.