Заарештовано трьох «беркутівців», які розстрілювали людей на Майдані - ГПУ

Генпрокуратура в червні передасть до суду справу про розстріл на Майдані Незалежності в Києві, по якому проходять троє співробітників ''Беркута''

Про це заявив Генеральний прокурор України Олег Махніцький, передає Еспресо.TV, з посиланням на 5 канал 

'Сьогодні заарештовано троє співробітників спецпоздразделенія ''Беркут'', за якими вже доведена вина і справа готується до подання у суд'', - заявив О.Махніцкій.

За його словами, закінчуються останні слідчі дії, і справа надійде до суду в червні.

Махніцкій розповів, що по справі проведено 1,5 тис. слідчих дій.

"Слідством також встановлено організаторів - починаючи з В.Януковича, АП, МВС і закінчуючи командирами відповідних підрозділів і безпосередніх бійців", - підкреслив він.

Що стосується справи про розгін студентів, то по ньому виявлено ще один злочин, який вчинили особи, причетні до даного порушення'.' Це стаття 340 КК України - незаконне перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів. За цією статтею , яка не була включена в закон про амністію, Гепрокуратура відкрила кримінальну справу", - зазначив генпрокурор.

Крім того, Генрокуратура знайшла шляху перегляду цього старого справи, яку було відкрито ще відомством екс -генпрокурора Віктора Пшонки.

Махніцкій нагадав, що в справі про розгін студентів фігурують Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Олександр Попов, керівник київської міліції Володимир Коряк і двоє його заступників.