Терористи майже три тижні тримають в полоні важкопораненого "свободівця" з Макіївки

Донецькі сепаратисти тримають у полоні жителя Макіївки за те, що брав участь у підготовці президентських виборів на Донбасі, а його дружина змушена була тікати на Прикарпаття

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає Еспресо.TV.

Марина Демко була на роботі, коли зателефонував чоловік і попередив, що до квартири увірвалися бойовики, шукають її, а його самого поранили, намагаючись викрасти. 

"Якісь невідомі люди прийшли в масках, камуфляжі, зі зброєю. Це свої люди, місцеві. Вони називають себе "Донецькою республікою", активістами. Але я називаю їх терористами", - каже Марина. 

Терористи зацікавилися Демками, бо вони брали активну участь у підготовці президентських виборів у Макіївці. Маринин чоловік став довіреною особою одного з кандидатів, а вона пішла в окружну виборчу комісію. Її пораненого чоловіка терористи таки викрали: вони обстріляли реанімобіль, яким друзі намагалися перевезти його до безпечної Дніпропетровщини. Так примусили повернутися до макіївської лікарні і звідти його викрали. 

Нині тримають десь у Горлівці. 

"Сказали, що він їм потрібен для обміну. Ось вже два тижні пройшло, в мене таке враження, що мій чоловік – принц якийсь, бо людей обмінюють набагато швидше. Чому щодо нього не можуть домовитись, я не розумію!", - каже Марина Демко. 

У Макіївці Марина змушена була залишити на друзів й свого сина. Він – інвалід і взяти його із собою жінка просто не змогла. 

Нагадаємо, як повідомляли представники місцевої «Свободи», Демко 8 травня був викрадений сепаратистами з власного будинку, а після цього його жорстоко побитого, з розпоротим животом, виявили мешканці міста на вулиці і доставили в одну з лікарень Макіївки.

Коли пораненого спробували вивезти в Дніпропетровськ для надання медичної допомоги у зв'язку з тяжким кульовим пораненням і пошкодженням хребта. Реанімобіль з лікарем і  Демком був обстріляний терористами на об'їзній дорозі між Донецьком і Макіївкою (в районі селища Ганзовка). Демко досі залишається в полоні бойовиків.