Терористи можуть використати евакуацію дітей зі Слов'янська для провокацій, - Соболєв

Евакуація дітей зі Слов’янська в табори на територію РФ, оголошена бойовиками, може бути провокацією

Таку думку висловив у четвер в прямому ефірі "Шустер Live" на Першому Національному в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Яка мета тепер? Тут є кілька сценаріїв. Сценарій перший: оскільки фактично всі адмінбудівлі вже в Донецьку, в тому числі і в Слов’янську, взяли російські окупаційні війська. А це вже очевидно, бо батальйон, так званий "Восток", витіснив тих, кого вони вважають недостатньо сильними терористами. Я не здивуюся, якщо на сьогоднішній день спецслужба РФ готують провокацію проти тих автобусів, які зараз пересуваються, або десь знаходяться. Я не здивуюся, якщо така сама операція готується безпосередньо в місцях дислокації дітей", - сказав він.

Нардеп вважає, що провокація може бути і при перетині кордону автобусами з дітьми. Крім того, евакуйовані діти можуть також використовуватися в якості інструменту кремлівської пропаганди.

"Фактично вестимуть репортажі з місць, де будуть перебувати ці діти на території окупованого Криму чи наприклад на території РФ, розказувати про бездушних людей, які є в українському уряді, які нічого не роблять з цими дітьми для того, щоб захистити їх від війни... Але факт очевидний, що на сьогодні російські спецслужби, я переконаний що завдання давалося в Кремлі, почали операцію для використовування дітей в цій страшній війні, яку розпочала російська путінська імперія проти України", - заявив він.

На переконання Соболєва, центральна влада має негайно відреагувати, встановити місцезнаходження дітей та взяти їх під захист.

"Я не здивуюсь, якщо в цих же автобусах, або в таких же автобусах, будуть пересуватися групи терористів прямо поруч для того, щоб провокувати будь-які дії збоку наших військових. І тому я думаю, що треба брати негайно під контроль цю ситуацію і фактично взяти під захист дітей", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що терористи планують вивезти зі Слов'янська 200 дітей в санаторії Криму.