ГПУ знайшла спосіб покарати екс-посадовців, причетних до побиття студентів на Майдані

Генпрокуратури України відкрила кримінальне провадження за фактом побиття студентів на Майдані незалежності в ніч на 30 листопада

Про це повідомив виконувач обов’язків Генерального прокурора України Олег Махніцький під час прямого ефіру на "5 каналі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

Він наголосив, що слідчі Генпрокуратури знайшли шляхи перегляду кримінального провадження, у якому фігурують екс-голова Адміністрації Президента Андрій Клюєв, екс-заступник керівника Ради національної безпеки та оборони України Володимир Сівкович, екс-глова КМДА Олександр Попов, колишній керівник київської міліції Валерій Коряк та двоє його заступників.

"Нами переглянуто обставини провадження, яке відкрило колишнє керівництво відомства, всі докази у справі, і ми виявили ще один злочин, які вчинили особи, причетні до розгону студентів на Майдані, а саме незаконне перешкоджання проведенню мирних мітингів і зібрань і власне за ознаками цієї статті, яка не була включена в Закон "Про амністію", Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження", - зазначив Махніцький.

Коментуючи арешт рахунків колишнього президента України Віктора Януковича, він повідомив, що наразі все майно його сім’ї, яке знаходиться на території України арештовано. Крім цього, за його словами, за кордоном арештовані значні активи екс-високопосадовця.

"На сьогоднішній день я не можу озвучувати ці цифри, але вони є досить великими", - зауважив керівник Генпрокуратури. Наразі триває робота по замороженню активів за кордоном інших екс-посадовців України.

Нагадаємо, Генпрокуратура розпочала перевірку діяльності окремих нардепів і політичних партій щодо причетності до подій, пов’язаних із сепаратизмом на півдні та сході Україні