Політолог розповів про дива, які має здійснити Порошенко

Політолог Сергій Таран вважає, що новообраний Президент України Петро Порошенко здійснить справжнє диво, якщо зможе гарантувати територіальну цілісність країни і продасть свій бізнес

Своїми думками він поділився в ефірі Еспресо.TV.

Таран вважає, що якщо новому Президенту вдасться зберегти територіальну цілісність країни в тих умовах, які існують сьогодні, то це буде справжнє диво. 

"Запит на мир, на безпеку – найбільш важливий нині. Порошенко говорив мирну риторику, щоб українці усвідомили, що, за його словами, війна - це тимчасове явище, навіть АТО можна провести швидко. Тому він говорить про це. Чи це реально? Зараз в умовах, коли територіальна цілісність України під сумнівом, про це потрібно говорити. Чи ті гравці, які можуть гарантувати гарантії – це дуже важко. Якщо Порошенко цього досягне – це буде геополітичне диво", - сказав експерт. 

Також, він вважає, що дивом буде, якщо Петро Порошенко відмовиться від свого бізнесу і поведе справжню боротьбу з нечесними олігархами. 

"Це буде революція не менш серйозна, це буде більше диво. Тому що, насправді українська політика і економіка під контролем олігархів. Нічого майже не змінилося. Лише те, що деякі олігархи допомагають України, бо їхній бізнес там теж під загрозою опинився. Якщо хочемо реформ, треба воювати з монополістами, а значить з олігархами. Побачимо, що робитиме Порошенко – він пообіцяв продати бізнес – тож почекаємо, - сказав Сергій Таран.