У Криму "самооборона Аксьонова" затримала і побила двох журналістів

Редактора і журналіста Сергія Мокрушина і режисера Владлена Мельникова, які працюють у "Центрі журналістських розслідувань", затримала "кримська самооборона"

Як повідомляє головний редактор видання Валентина Самар, журналісти були затримані о 20.00 в Сімферополі на вулиці Севастопольській біля Будинку Профспілок, де міститься редакція "Центру журналістських розслідувань", передає Еспресо.TV з посиланням на ЦЖР.

За словами Самар, Мокрушина і Мельникова повезли у т.зв. "Штаб самооборони", який розташований у колишньому офісі Компартії на вулиці Кірова, 26.

"Мені прийшло повідомлення о 20.00, що двоє співробітників Центру затримані "самообороною". Журналіста і редактора відвели в штаб і там очікується прибуття співробітників ФСБ. Я зателефонувала голові т.зв. "Самооборони" Дмитру Простакову і запитала, на якій підставі утримуються журналісти. За його словами, мої співробітники нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ. На моє запитання, в чому ж виражалися образи, Простаков не відповів і пообіцяв розібратися. Однак після години очікування, поки не вдається домогтися ніякого пояснення», - повідомила Самар.

Пізніше видання повідомило, що журналістів вивели з "штабу самооборони" у Сімферополі, посадили в автомобіль і відвезли в Центральний РВВС. 

За словами Самар, "силовики" відмовилися називати свої прізвища і статті, на підставі яких були затримані журналісти. Також вони відмовилися показати протокол. Невідомо і те, чи підписали  його Мельников і Мокрушин.

Однак Мокрушин встиг повідомити їй, що його били в зону печінки, він насилу говорить і відчуває проблеми з диханням.

При цьому, за словами редактора ЦЖР, на руках Мельникова і Мокрушина - набряки і сліди від наручників.

Журналістів повезли в Центральний РВВС Сімферополя.