Із тимчасово окупованого Криму вивели ще 3 судна українських ВМС

З акваторії тимчасово окупованого міста Севастополь вивели чергову групу допоміжних і спеціальних суден Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Судна були силою захоплені і заблоковані військовослужбовцями Російської Федерації у березні поточного року, передає Еспресо.TV, з посиланням на Урядовий портал. 

Відповідно до досягнутих домовленостей спільної комісію у складі представників оборонних відомств України і Росії, у першій половині дня у визначене місце в нейтральних водах були виведені рятувальне буксирне судно «Ізяслав», судно контролю фізичних полів «Сєвєродонецьк» і морське водолазне судно «Кам’янка». На початку другої половини дня, після завершення свого формування, група суден вирушила в напрямку портів материкової частини України.

Буксирування «Сєвєродонецька» та «Ізяслава» здійснює морський буксир «Гайдамака» (ДП«Миколаївський морський торгівельний порт»), а «Кам’янки» - морський буксир «Корець» українських ВМС, якого, до речі, 20 травня, після розблокування, так само було виведено з тимчасово окупованої території. Крім того, до складу групи суден також входить навчальний катер ВМС ЗС України «Нова Каховка», завданням якої є пошуково-рятувальне забезпечення переходу морем.

Таким чином, на сьогодні із окупованого Криму в порти материкової частини України виведено 35 бойових кораблів, катерів і суден українських ВМС.