На інавгурацію Порошенка завітають 20 лідерів держав. Путіна проігнорували

Участь у церемонії інавгурації новообраного президента України Петра Порошенка, запланованої на 7 червня, вже підтвердили близько 20 глав держав і урядів

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

"Станом на сьогоднішній день у нас є підтвердження участі від близько 20 іноземних глав держав і урядів", - повідомив Перебийніс.

Він уточнив, що це не остаточна інформація, оскільки підтвердження постійно надходять від іноземних держав.

Зокрема, свою участь підтвердили президент Польщі Броніслав Коморовський, Литви Даля Грібаускайте, віце-президент США Джо Байден, голова МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер, президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.

Представник МЗС додав, що запрошення були надіслані главам держав-членів ЄС, кількох європейських держав, США, Канади, країн Кавказу, керівництву міжнародних організацій.

Що стосується Росії, то, за його інформацією, РФ запрошено на інавгурацію на рівні представника посольства в Києві. "Росію запрошено на рівні тимчасового повіреного у справах Росії в Україні", - сказав Перебийніс.

При цьому він підтвердив, що президенту Росії Володимиру Путіну не надсилали запрошення на інавгурацію.