Пацієнтські організації заявляють про використання адмінресурсу та спробах влаштувати провокації з боку тимчасового керівництва Держлікслужби

Сьогодні під Кабінет міністрів методами адміністративного тиску вивели людей на фіктивний мітинг: "за виведення Держлікслужби з підпорядкування МОЗ" (ця служба відповідає за контроль і оборот всіх ліків в Україні)

Активно цю ідею намагається реалізувати времено в.о. Голови Держлікслужби - Інна Демченко, пише "Обозреватель".

"Про неприпустимість і абсурдності такого рішення виступає міністр МОЗ - О. Мусій. Ось і бачимо штучно організований мітинг і відповідні вимоги - Мусія у відставку, МОЗ - позбавити контролю над Держлікслужбою, Інну Демченко на посаду її голови", - про це говорить Дмитро Шерембей, керівник пацієнтська організації ЮКАБ, присутній на місці подій.

Активісти громадських організацій «Медичний контроль» і «Пацієнти України», обурені нахабною неприкритою спробою використання адміністративного ресурсу, також вийшли під стіни Кабміну.

"Чудесні люди", які зігнали на цей мітинг і для яких стоять тут вимагають "зберегти кадровий потенціал Держлікслужби", залишити на посаді Демченко і замкнути Держлікслужби на Кабмін, щоб зручніше було красти. Враховуючи, що Держлікслужба прославилася колосальної корупцією , в якій Демченко брала найактивнішу участь, просто соромно дивитися на проплачені спроби заступитися за злодіїв і шахраїв" - заявив член координаційної ради організації "Медичний контроль" Ігор Щедрін.

Активісти не тільки розкритикували «мітинг за корумпованих чиновників», а й передали своє звернення в Кабмін. У листі вони вимагають розслідувати злочини колишнього глави Держлікслужби А. Соловйова та його команди, зокрема Інни Демченко - його першого зама, а нині в.о. глави відомства.

Через деякий час вийшов міністр МОЗ О. Мусій. Звернувшись до всіх учасників акції, він заявив, що питання перепідпорядкування Держлікслужби вже розглядався Кабміном, і прем'єр-міністр Яценюк ідею позбавити МОЗ контролю за діяльністю Держлікслужби не поділяє. Також міністр повідомив, що найближчим часом варто очікувати призначення нового глави відомства і наступних кадрових змін.