Священик з Перевального розповів, чим роздратував російських "козаків"

Станом на сьогодні покровський храм у с. Перевальному Сімферопольського району, який 1 червня захопили ряджені «козаки», залишається недоступним для віруючих УПЦ Кіївського Патріархату

Про в ефірі Еспресо.TV повідомив предстоятель храму, отець Іван.

Він повідомив, що правоохоронці прибули на виклик через три години, та й то завдяки знайомим. «Ніхто не хотів виїзжати і допомагати. Я думаю, що було домовлено, що не треба втручатися до цієї справи», - зазначив отець Іван.

За його словами, наразі владика веде переговори з загарбниками щодо повернення храму і відновлення служби.

Священик також повідомив, що йому, а також членам його сім’ї погрожувати вбивством за те, що він розмовляє на українській мові. «На мене кричали і погрожували, що ми тебе і твою родину вб’ємо, бо ти тут набрид, бо ти розмовляєш на українській мові», - розповів отець Іван.

Разом з тим він повідомив, що поки не збирається залишати Перевальне, хоча зізнався, що відразу після нападу у нього було таке бажання.

Нагадаємо, 1 червня група озброєних людей вибила двері й увірвалася до храму УПЦ Київського патріархату, розташованого біля КПП військової частини в селі Перевальне у Криму.

Як повідомляють ЗМІ, сталося це після того, як до храму під'їхав автомобіль, в якому свідки побачили помічника настоятеля місцевої громади Московського Патріархату.