В Укрзалізниці наголосили, що поїзди на Донеччину та Луганщину не скасовано

В Укрзалізниці спростували інформацію про припинення руху поїздів у сполученнях із Донецьком та Луганськом

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті перевізника. 

"Поїзди у цих напрямках курсуватимуть і надалі. До 15 червня включно відкрито попередній продаж квитків, а на наступні дати Укрзалізниця почне відкривати попередній продаж квитків з кінця наступного тижня", - зазначили в Укрзалізниці.

Як пояснили залізничники, це пов’язано із необхідністю корегування графіка руху. Зокрема, усі поїзди у донецькому та луганському напрямках курсуватимуть через ділянку Красноармійськ – Чаплине – Синельникове – Павлоград – Лозова. Частині з них змінено час прибуття та відправлення, що буде відображено у їхньому графіку руху і вказано на квитках.

Нині залізничники розробляють усім поїздам, що курсують у донецькому та луганському напрямку, новий графік та вносять зміни до автоматизованої системи продажу квитків. Окрім цього, деяким поїздам будуть встановлені зупинки на станціях Павлоград-1, Синельникове-1, Красноармійськ, Ясинувата, Дніпропетровськ, Ім. Т. Шевченка, Макіївка та Горлівка.

Про відкриття попереднього продажу квитків на дати після 15 червня буде повідомлено додатково. Пасажири, які хочуть відмовитися від поїздки, можуть повернути квитки на загальних умовах, згідно з чинними правилами, наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, в умовах нестабільної ситуації на Луганщині та Донеччині задля безпеки пасажирів на початку травня було змінено маршрут курсування майже 20 парам пасажирських поїздів, які спрямували через ділянку Красноармійськ – Павлоград – Лозова. Однак ці зміни не були відображені у графіку руху і пасажирам було складно зорієнтуватися у часі їх відправлення та прибуття.