"Барселону" можуть оштрафувати на 55 млн. євро через "справу Неймара"

Каталонський клуб приховав від податкової 9,1 млн. євро за трансфер Неймара і тепер може отримати величезний штраф

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт"

Раніше прокурор Хосе Перальс звернувся до суду з проханням розслідувати приховування "Барселоною" і її екс-президентом Сандро Роселем 9,1 млн. євро від іспанського казначейства при оформленні переходу нападаючого збірної Бразилії Неймара в каталонський клуб. Після цього суддя Пабло Рус пред'явив клубу звинувачення в шахрайстві. Юристи "синьо-гранатових" заперечують звинувачення на адресу керівництва клубу.

Сама "Барселона" пізніше повідомила, що заплатила податковим службам Іспанії 13,5 млн євро за перехід бразильського форварда, проте за даними ЗМІ, це не звільнить каталонську команду від судового переслідування, оскільки переказ було зроблено вже після подачі скарги до суду.

Іспанське законодавство передбачає в подібних випадках покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від одного до п'яти років і штраф на суму, яка може в шість разів перевищувати суму прихованих коштів.

"Барселона" раніше оголосила, що трансфер Неймара обійшовся в 57,1 мільйона євро, з яких 17,1 мільйона дісталося колишньому клубу гравця "Сантосу", а інші 40 мільйонів - компанії батьків Неймара.