Батьків в дитини може бути троє

Британське управління із запліднення і ембріології людини дало "зелене світло" дітям від трьох батьків. У своїй доповіді вчені заявили, що немає причин вважати технологію подібного запліднення "небезпечною"

Передбачається, що новий метод тристороннього штучного запліднення дозволить звільнити мітохондріальну ДНК зародка від того дефекту , який може передаватися по материнській лінії, - повідомляє РІА „Новости” з посиланням на The Independent. Ядро материнської яйцеклітини з дефектними мітохондріями буде переноситися в здорову донорську яйцеклітину.

Подібна технологія може бути рекомендована жінкам з невиліковними спадковими захворюваннями, які хочуть мати власних дітей.

"Технологія складна, але мета її проста - зробити так, щоб важкі , а іноді й смертельні спадкові захворювання не передавалися від матері до дитини", - цитує видання голови Британського управління із запліднення і ембріології людини Саллі Чешир.

Тепер, як повідомляє The Independent, британський уряд має внести відповідні зміни до законодавства. Необхідні поправки можуть бути прийняті вже цього року.