Болгарії дали місяць, щоб визначитись з "Південним потоком "

Єврокомісія дала місяць Болгарії на відповідь щодо будівництва "Південного потоку"

Про це на брифінгу повідомив представник ЄК Антуан Коломбані, коментуючи на прохання журналістів заяву продовжувати будівництво, яка була озвучена найбільшою в Болгарії партією соціалістів, передає УНІАН.

„Ми просили керівництво Болгарії призупинити проект, поки в Європейській комісії продовжується дискусія, і наша позиція залишається незмінною. 2 червня ми відправили офіційне повідомлення болгарському керівництву, зараз вони мають один місяць на відповідь”, - деталізував він.

Відповідаючи запитання, що зробить Єврокомісія, якщо Болгарія, не зважаючи на прохання ЄС, буде продовжувати будівництво, Коломбани зауважив, що Софія повинна відповідати європейському законодавству і виконувати необхідні процедури.

„Ми впевнені у тому, що Болгарія повинна призупинити будівництво трубопроводу Південний потік. Ми почали процедуру – направили листа, і ми вважаємо, що Болгарія повинна відповідати європейським законам”, - наголосив представник ЄК.

Нагадаємо, як повідомлялося, Болгарія, незважаючи на погрози санкцій з Брюсселя, має намір повністю виконати свої зобов'язання щодо спільного з Росією будівництва газопроводу "Південний потік".