ЧС-2014: Президент Бразилії звинуватила у надмірних фінансових витратах ФІФА

Президент Бразилії Ділма Роуссефф заявила, що витрати на підготовку до чемпіонату світу-2014 з футболу виявилися надмірними з вини Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА)

Про це Роуссефф заявила під час обіду з журналістами у своїй резиденції в Бразиліа, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

За її словами, ФІФА запевнила, що всі стадіони, на яких відбудуться матчі чемпіонату світу, будуть побудовані за рахунок приватних коштів. Проте у результаті уряд виявив, що інвестиції приватного сектору не покриють навіть "половину стадіонів", тому гроші були виділені з бюджету країни.

Президент зазначила, що більшість цих витрат будуть корисні для Бразилії в довгостроковій перспективі, визнавши, що більшість проектів не будуть завершені до старту чемпіонату світу.

Також Роуссефф порадила майбутнім країнам-господаркам чемпіонатів світу "бути дуже обережними з "формою відповідальності", яку вони будуть приймати під час співпраці з ФІФА.

Президент запевнила, що під час чемпіонату світу будуть дозволені акції протесту, але тільки до тих пір, поки вони будуть мирними, і не впливатимуть на перебіг турніру.

Раніше повідомлялося, у ФІФА незадоволені готовністю стадіонів до мундіалю-2014.

Тим часом у Бразилії тривають масові акції протесту проти надмірних витрат на підготовку до чемпіонату світу.

Чемпіонат світу з футболу відбудеться 12 червня - 13 липня.