ЧС-2014: Журналістам радять не опиратися злодіям

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) випустила пам'ятку з інструкціями журналістам, де описані різні форс-мажорні ситуації і поради, як поводитися за таких обставин

Журналістам радять не чинити опір спробам пограбування і віддати необхідне майно злочинцям без заперечень, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на aipsmedia.com.

А краще взагалі не носити з собою цінних речей, які привертатимуть увагу грабіжників. Також рекомендується не гуляти в розслабленому стані по вулиці, не слухати музику в навушниках і бути дуже сконцентрованим.

Крім того, організація радить бути обережними під час використання банкоматів і застерігає не користуватися ними в аеропортах, щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картами, пропонує не носити з собою кредиток і великої кількості готівки. Свій гаманець краще залишити в сейфі готелю, а з собою носити запасний.

Журналістам рекомендується не носити з собою оригінал паспорта, а за можливості використовувати його копію, а також користуватися журналістської акредитацією. Вночі необхідно бути пильним і не зловживати алкоголем, триматися великих вулиць і не заходити в "небезпечні нетрі".

AIPS закликає побоюватися кишенькових злодіїв в натовпі і громадському транспорті, користуватися таксі, не відкривати незнайомим людям двері свого номера в готелі, не гуляти в парках і на пляжах після настання темряви, обережно користуватися мережами Wi-Fi, щоб уникнути інтернет-шахрайства, не залишати телефони та комп'ютери на задньому сидінні таксі, остерігатися крадіжок навіть на стадіонах, оскільки у злочинців можуть бути акредитації.

Звертають увагу на те, що в Бразилії зараз зима, тому темніє рано і через близькість до екватору дуже швидко. Журналістів просять мати з собою теплий одяг.

Як уже повідомлялося, мундіаль охоронятимуть 157 тис. поліцейських.