СБУ затримала лідера бандитської групи, який організував ввезення на схід України 7 вантажівок зі зброєю

Служба безпеки України затримала безпосереднього організатора та координатора постачання з Росії зброї та боєприпасів для диверсійних та терористичних груп, що діють на території Донецької та Луганської областей

Про це передає  Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

«Встановлено, що громадянин України «Г» в інтересах терористичної організації «Луганська народна республіка» 31.05.14 року, у взаємодії з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ, російськими прикордонниками та своїми спільниками з числа місцевих «сепаратистів», організував незаконний в’їзд на територію нашої держави з РФ 7 вантажівок з озброєнням та боєприпасами», - повідомили у відомстві.

В СБУ також повідомили,  що крім постачання зброї, диверсант в інтересах іноземної сторони здійснював вербування громадян з числа колишніх військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів у Києві та інших регіонах з метою їх подальшої відправки до Донецької та Луганської областей для участі у збройних нападах на місцевих жителів та сили АТО.

Також зловмисник організував виготовлення  агітаційних листівок підривної спрямованості, які планував розповсюджувати у Києві. «У вказаних друкованих матеріалах містились заклики від імені т.зв. «Київської республіки»  вступати до лав терористичних організацій та чинити спротив чинній владі. Інші листівки, в яких йшлося про «криваві гроші» та «фашизм», планувалось розклеювати на банкоматах Києва», - зазначили у силовому відомстві.

2 червня співробітники СБУ затримали трьох його спільників, які намагалися організувати постачання з Києва амуніції (бронежилети та «розгрузки» загальною вартістю близько 100 тис. грн.) для сепаратистів на сході.

Стосовно диверсанта відкрито кримінальне провадження за ст.2583 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). «Здійснюються оперативно-слідчі дії, у т.ч. спрямовані на викриття інших зв’язків «Г» з числа громадян України та РФ, причетних до вказаної злочинної діяльності», - зазначили у прес-центрі.