"Газпром" розпочинає ліквідацію RosUkrEnergo

Російський "Газпром" розпочинає процес ліквідації компанії RosUkrEnergo AG , СП " Газпрому" з українським бізнесменом Дмитром Фірташем, яка кілька років була посередником у постачаннях газу в Україну та ЄС

Про це йдеться в повідомленні емітента, передає  Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, 17 червня рада директорів концерну розгляне питання "про узгодження позиції ВАТ " Газпром" щодо голосування його представників в органах управління компанії RosUkrEnergo AG з питання ліквідації компанії RosUkrEnergo AG.

Також рада погодить внесення вкладів в додатковий капітал South Stream Transport BV; узгодить участь Олексія Міллера, Олександра Медведєва і Віталія Маркелова в органах управління South Stream Transport.

Довідка:

Компанія RosUkrEnergo займається поставками середньоазіатського і російського газу в Україну, в країни Центральної та Східної Європи (купівлею, транзитом, зберіганням і продажами палива).

RosUkrEnergo - це спільне підприємство, створене австрійською компанією Centragas AG і російським "Газпромом", які володіють ним в рівних частках (по 50 %).

90% акцій Centragas AG належить приватній міжнародній групу Group DF (The Firtash Group of Companies ). Інтереси  і активи цієї компанії зосереджені в таких областях, як енергетика, хімічна промисловість, енергетична інфраструктура і нерухомість.

Главою ради директорів і ключовим співвласником Group DF є український бізнесмен, мільярдер Дмитро Фірташ.