Командир батальйону "Донбас" оголосив про запуск системи інтернет-розвідки в зоні АТО

Командир Добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" Семен Семенченко повідомив про початок тестування інформаційної системи "Подія", через яку кожен зможе повідомити про дії та пересування терористів

Про це Семенченко написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Повідомлення про все: адреси та явки, паролі з блокпостів, місця дислокації бойовиків, місця засідок, повідомлення про злочини та багато-багато всього. Батальйон "Донбас" реалізує максимум 5% цієї інформації. Що з рештою? Не буду критикувати але …нічого. Постійного каналу передачі інформації немає. Іноді окремими титанічними зусиллями запихаємо якусь інформацію в АТО або спецслужби, але все одно відповідальності за нереалізацію інформації немає. З цим пора закінчувати. ​​Розвідка - 80 % успіху. Успіх нам потрібен усім. Значить і за справу беремося всі", - написав він.

Командир батальйону також коротко описав концепцію роботи інформаційної системи.

"Людина стала очевидцем чого-небудь. Якщо у нього є пристрій на Андроїд платформі - заходить і пише нам в спецформі. Якщо ні - дзвонить в кол-центр або пише мені. Далі повідомлення буде позначено тегом "Злочин", "Подія" і так далі. Далі йому присвоюється номер і воно перевіряється", - повідомляє він.

"На виході отримуємо карту оперативної обстановки, плюс купу обробленої інформації. Вона направляється - про злочини - в МВС; інше - в АТО або СБУ. Решта - в пресу. Якщо інформація, одержана посадовою особою, підтвердилася, але не була реалізована - країна буде знати імена своїх "героїв". Тоді потік інформації відправимо в обхід склеротичної ділянки - безпосередньо в підрозділ", - заявив Семенченко.

Він висловив упевненість, що жодне повідомлення не пропаде.

"Ми не забудемо жодного злочину, не дамо статися "договірнякам" і "амністіям". А солдати повинні перестати гинути через погану координацію. Вони повинні жити. Жити для України", - підсумував Семенченко.