Північ Луганщини та Красний Лиман повністю зачищено від терористів, - Пашинський

Північ Луганщини та місто Красний Лиман Донецької області наразі повністю зачищено від терористів

Про це заявив на брифінгу т. в. о. глави Адміністрації президента України Сергій Пашинський, передає  Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

«Ми здобули перший величезний успіх - повністю зачистили від терористів місто Красний Лиман, і сьогодні після обіду у Красному Лимані з'явиться цивільна адміністрація, яка буде налагоджувати життя. Ми також повністю локалізували ситуацію на півночі Луганської області, зокрема, 9 районів Луганської області на Півночі повністю під контролем Української держави», - сказав Пашинський.

Водночас він висловив переконання, що нині такої загрози вторгнення Росії, як була ще кілька місяців тому, немає.

Пашинський також констатував, що за три місяці уряду вдалося відновити обороноспроможність України, зокрема з нуля створено Нацгвардію та проведено кадрові ротації в органах МВС та СБУ в усіх областях України.

Однак дату закінчення АТО на Сході України наразі спрогнозувати керівник АП не береться, оскільки, на його переконання, це залежить від багатьох чинників, у тому числі тиску Європи на Росію та єдності українського народу.

«Я хотів би низько вклонитися всім солдатам, які зараз зі зброєю в руках боронять нашу державу. Наші військові показують не лише чудеса героїзму, а й військової майстерності. І ми будемо продовжувати всіляко допомагати новій команді, аби локалізувати конфлікт на Сході країни», - підсумував Пашинський.