Терористи завадили залізничникам вивезти з Луганська 500 дітей-сиріт

Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки завадило залізничникам вивезти понад 500 дітей-сиріт з Луганська

Про це повідомляє "ОстроВ" з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" і залізниці України роблять усе можливе для вивезення людей з небезпечних регіонів.

"Для вивезення з Луганська понад 500 дітей-сиріт залізничники сформували спеціальний додатковий потяг з 11 вагонів, який відправився з Одеси до Луганська, куди мав прибути сьогодні вранці за спеціально розробленим графіком. Однак керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеській та Придніпровській залізницям, що цей поїзд прийматися не буде", - йдеться в повідомленні.

Через такі дії "Укрзалізниця" змушена була повернути поїзд назад до Одеси.

"Також керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки перешкоджає організації вивозу жителів цих регіонів, не погоджуючи додаткові поїзди складами залізниць України в Донецьк і Луганськ", - підкреслює прес -служба.

Незважаючи на такі дії представників самопроголошеної Донецької народної республіки "Укрзалізниця" має намір і надалі робити все можливе для евакуації дітей і жителів з ​​небезпечних регіонів. При цьому діти будуть перевозитися безкоштовно.

Для забезпечення вивозу пасажирів з Луганської та Донецької областей "Укрзалізниця" на період з 2 по 9 червня збільшила схеми поїздів, що курсують з Луганська та Донецька. Також призначений додатковий поїзд № 563/564 Луганськ - Київ у складі 15 вагонів. З Луганська поїзд вирушає в 21:24 і прибуде до Києва о 14:26. У зворотному напрямку поїзд вирушить 6 червня в 18:38 і прибуде до Луганська на наступний день о 12:00.