У Маріуполі ДНР подарували труну

Представники Маріупольської служби похоронних послуг "Скорбота" подарували прихильникам ДНР труну, пофарбовану у кольори так званої "самопроголошенної республіки"

Про це передає Еспресо.TV, з посиланням на сайт 0629.

Вдень по проспекту Леніна возили труну, пофарбовану у синій, червоний і чорний кольори. 

Процесія супроводжувалося потужним звуком, який лунав від того, що труна була металевим. 

"Таким чином, прикрасивши домовину в кольори прапора ДНР, ми вирішили відреагувати на погрози від представників республіки на адресу наших сімей і дітей", - зазначив один із власників служби ритуальних послуг Микола Сапаров і додав, що на одній стороні було написано "За дітей", а на іншій - "Геть з міста".

Після того, як труну провезли по центральному проспекту, представники похоронного агенства залишили його на перетині проспекту Леніна і вулиці Грецькій - саме там, де знаходиться штаб ДНР 

ДНРовци спочатку взяли труну і перенесли подалі від свого штабу, а потім все ж вирішили забрати труну до себе за барикади.

Нагадаємо, за інформацією сайта 0629, кілька днів тому до одного з братів Сапарова звернулися два громадянина, один представився бійцем ДНР, назвався Кадетом (людиною Андрія Борисова). Він зажадав на потреби Донецької армії одноразову виплату півмільйона гривень. І в подальшому щомісячну допомогу ДНР - 100 тисяч гривень. У разі непокори натякнули, що можна опинитися в підвалі або можуть пропасти діти, яких назвали поіменно. Водночас, цю інформацію в ДНР спростували.