Залізничникам таки вдалося евакуювати із Луганська дітей-сиріт

Спеціально сформований "Укрзалізницею" додатковий поїзд із майже 500 дітьми-сиротами із другої спроби таки виїхав із Луганська до Одеси сьогодні ввечері

Про це повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

«5 червня залізничникам все ж таки вдалося евакуювати з Луганська групу з майже 500 дітей-сиріт у супроводі дорослих (502 людини, зокрема 451 дитина)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, для безоплатного перевезення дітей-сиріт із Луганська, де наразі триває активна фаза антитерористичної операції, Донецька залізниця сформувала додатковий поїзд №525/526 сполученням Луганськ-Одеса з 10 вагонів: 1 купейний і 9 плацкартних. Сьогодні о 19:10 поїзд вирушив із Луганська і прибуде до Одеси 6 червня до обіду.

«Це друга спроба вивезти велику групу дітей з неспокійного регіону. Нагадаємо, спочатку їх хотіли перевезти у вагонах Одеської залізниці, але спеціальний поїзд що прямував з Одеси до Луганська, довелося повернути назад через втручання ДНР», - підкреслюють у прес-службі.

Заявка на перевезення цієї групи дітей-сиріт надійшла напередодні від Луганської ОДА.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці повідомляли, що терористи заважають вивезти з Луганська 500 дітей-сиріт.