Апеляційний суд не відпустив священика-терориста

Апеляційний суд Харківської області залишив під вартою настоятеля храму УПЦ (МП) Володимира Марецького, якого підозрюють у тероризмі

Про це заявив адвокат Марецького Олександр Шадрін, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Суд відмовив нам і залишив у силі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" .

За його словами, захист наполягав на пом'якшенні запобіжного заходу, посилаючись, в тому числі і на стан здоров'я Марецького.

Нагадаємо, 26 травня після збройного нападу на кілька виборчих дільниць в Новоайдарському районі Луганської області було затримано 13 осіб. Серед них - керівник групи Марецький, який є активістом так званого донського козацтва, настоятелем одного з місцевих храмів Московського патріархату.

Київський районний суд Харкова визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Термін дії запобіжного заходу - 60 днів.

Марецького підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.