Азаров навряд чи перебуває в Австрії, - ГПУ

Відомості про перебування екс-прем'єр-міністра України Миколу Азарова на території Австрії наразі відсутні

Про це, відповідаючи на запитання журналістів телевізійного каналу новин "24" повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Відповідаючи на запитання щодо місцязнаходження Азарова в.о. генерального прокурора повідомив, що відомості про перебування екс-голови колишнього уряду на території Австрії наразі відсутні. Махніцький переконаний, "якби було відомо, що Азаров перебуває в Австрії, він був би затриманий".

Він також висловив сподівання, що правоохоронні органи всіх без винятку іноземних держав обов’язково затримають розшукуваних злочинців з числа екс-високопосадовців та повернуть їх в Україну для справедливого покарання.

Разом з тим, глава ГПУ припускає, що не всі українські екс-високопосадовці, що перебувають у міжнародному розшуку, сьогодні переховуються в країнах ЄС. На думку Махніцького, такий висновок можна зробити також із заяви генпрокурора РФ Юрія Чайки. Останній у ЗМІ повідомив про те, що офіційна Москва не збирається видавати Україні Януковича. Як зазначив Махніцький, відповідно, мало шансів у екстрадиції з Росії інших втікачів.