Джемілєв розповів, як довго може тривати окупація Криму

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв переконаний, що російська окупція Криму не буде тривати довше ніж 2-3 роки

Про це він заявив в інтерв'ю "Крим. Реалії", передає Еспресо.TV.

"Термін перебування окупантів на нашій землі оцінюється від двох-трьох місяців до двох-трьох років. Подивимося, хто кого. Хоча мені зрозуміло, що поки окупанти знаходяться там, в'їзд до Криму мені буде заборонений, попри тиск світової спільноти", - зазначив Джемілєв.

Він також наголосив, що більшість кримських татарів не приймають окупації.

"Але за великим рахунком кримські татари, в переважній більшості - до 90% - не сприймають окупацію і мріють бачити Крим звільненим", - сказав Джемілєв.

За його словами, зараз влада Росії намагається з числа кримських татар створити когорту колабораціоністів, однак у них це не дуже виходить, підкреслив Джемілєв. 

Він також розповів про свою зустріч з президентом США Бараком Обамою в Польщі, де лідер кримських татар отримав премію "Солідарність" - за роль у захисті демократії і прав людини.

За словами Джемілєва, в розмові з Обамою він висловив занепокоєння з приводу наявних припущень, що про Крим можуть "забути" за умови, що Росію не буде далі просуватися в східні регіони України.

"Це для нас було б дуже трагічно. Але Обама запевнив, що ніколи ні за яких обставин агресору не буде дозволено залишити у себе хоч один квадратний метр захопленої території", - сказав Джемілєв