МЗС України вручив зовнішньополітичному відомству Росії дві дипломатичні ноти

Міністерство закордонних справ України передало дві ноти протесту зовнішньополітичному відомству Російської Федерації за фактом порушення кордонів

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС, передає Еспресо.TV

МЗС України викликав тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Андрія Воробйова і вручив йому дипломатичні ноти. Зокрема, зовнішньополітичне відомство України звернулося з вимогою до російської сторони надати роз'яснення щодо чергових фактів грубого порушення режиму українсько-російського державного кордону.

"У цьому зв'язку вказано на затримання 30 травня українськими прикордонниками в напрямку Нова Надія (Росія) - Дібрівка (Україна) озброєних осіб при спробі незаконного перетину кордону з території РФ зі значною кількістю зброї... 28 травня було порушено повітряний простір України з боку Росії у зоні АТО... 5 червня групою озброєних осіб на бронетранспортері і вантажних автомобілях з важким озброєнням здійснено з російської сторони напад на пункт пропуску "Маринівка" на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, російській стороні був заявлений рішучий протест у зв'язку з бездіяльністю прикордонної служби та інших компетентних органів Росії, які не перешкоджають незаконному переміщенню озброєних організованих формувань та осіб на територію України. 
"Результатом стало рішення про припинення руху через українсько-російський державний кордон у восьми пунктах пропуску в Донецькій і Луганській областях", - додали в прес-службі.

При цьому МЗС України привернуло увагу до участь російських парамілітарних утворень, зокрема, так званих "козаків", в захопленні і утриманні в Донецькій і Луганській областях вісьмох членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.