Порошенко таки зустрівся з Путіним у Нормандії, - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін зустрівся з новообраним президентом України Петром Порошенком під час заходів із відзначення 70-ої рінчиці висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на видання Associated Press

За даними видання, спілкування відбулося після фотографування, коли більшість лідерів увійшли до будівлі. Однак Путін, Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель залишилися з дверима і поспілкувалися втрьох.

Разом з тим агентство Reuters повідомляє, що 15-хвилинну розмову Путіну і Порошенко організував президент Франції Франсуа Олланд. Під час зустрічі вони потиснули один одному руки і обговорили обговорили економічні наслідки української кризи. Проте пізніше видання поінформувало, що їх репортер не побачив жодних рукостискань між президентами.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що  окремої зустрічі з Путіним у Нормандії не відбудеться.

Водночас президент Франції Франсуа Олланд вислови надію, що Путін та Порошенко обміняються рукостисканням. Тим самим Путін продемонструє повагу до легітимного українського президента

Крім того, лідери 18 країн пообіцяли  докласти зусиль до примирення та початку конструктивного діалогу між Україною та Росією.