https://static.espreso.tv/uploads/article/34781/imagesim578x383-яп.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Google Doodle вшановує 185-річчя видатного японського професійного гравця в го" }

У Google сьогодні день Хонімбо Сюсаку

Google Doodle вшановує 185-річчя видатного японського професійного гравця в го

На першій сторінці пошуковика Google сьогодні картинка, що зображує  Хонімбо Сюсаку, передає Еспресо.TV.

Вікіпедія дає такі відомості:  Народився  6 червня 1829 - 10 серпня 1862. Видатний японський професійний гравець в го.

Тільки двох гравців за всю історію го називали «Святими го», і Сюсаку - один з них, інший же - Хонімбо Досаку (1645-1702). Також на цей титул претендував Хонімбо Дзевіо, але не отримав його з політичних причин. Навіть сьогодні Сюсаку вважається одним з кращих гравців в го, коли-небудь жили.

Го — стародавня китайська стратегічна настільна гра для двох гравців, поширена в країнах Східної Азії та, меншою мірою, в усьому світі. Гра з'явилась у Китаї понад 2 тисячі років тому.

Професійно в го грають кілька тисяч гравців, організованих у професійні ліги, які існують в Японії, Китаї, Південній Кореї та на Тайвані. На аматорському рівні в го грають мільйони гравців в Азії та у всьому світі.

В Японії, де гра здобула найбільшого розвитку впродовж останніх століть, вона є частиною традиційної культури і сприймається як гра самураїв. Саме з Японії гра поширилася на Захід у другій половині 20 століття.