Яценюк: Бюджет недоотримає в червні через терористів 1 млрд. грн. доходів

За травень Україна недоотримала від Луганської та Донецької областей 422 млн. грн. доходів до держбюджету, а в червні втрати складатимуть 1 млрд. грн.

Про це, доповідаючи про перші 100 днів свого уряду, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Зокрема, компанія «Донбасенерго» - 24 млн грн., «Азов» – 26 млн грн. і низка інших компаній. Загалом доходи, які ми отримуємо від Донецької і Луганської областей по року складають 23 млрд. грн., в середньому по місяцю - порядку 2 млрд. грн.» - заявив Яценюк.

«В червні ми не отримаємо вже не  422 млн грн., а мільярд гривень, який пов’язаний не стільки з Росією, а стільки з тими терористами, які фінансуються Росією. Перервали  транзит, терористи з  автоматами залякують працівників, фактично відбирають робочі м’ясця. Ситуація буде складна.  Ми порахували самозабезпеченість Донецької та Луганської областей. Рівень самозабезпечення  областей: по Донецьку - 55%, по єдиному соцвнеску - 60%. Такі ж цифри відповідають по Луганську».

«Все, що продається в Донецькій і Луганській областях  має валютну складову.  Якщо не приходять доходи, в нас не поповнюються золотовалютні резерви, тому будуть складнощі з валютним курсом. Донецьк і Луганськ не проживе без України, а Україні потрібен Донецьк і Луганськ, і тому ми його нікому їх не віддамо», - додав Яценюк.

«Я, як глава уряду, офіційно заявляю,  ми не залишимо самотніми ні Донецьк, ні Луганськ.  Це наша країна», - запевнив прем’єр.