НАТО з нетерпінням чекає на роботу з Порошенко та підтримає реформи у сфері безпеки України

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен привітав Петра Порошенка з вступом на посаду Президента України і підтвердив прихильність альянсу підтримки України

У заяві, поширеній 7 червня, глава Північноатлантичного альянсу відзначив, що НАТО готове запропонувати новий пакет заходів на підтримку України, повідомляє прес-служба президента України.

"Ми завершуємо розробку подальших комплексних заходів з надання допомоги Україні та підтримки реформ у сфері безпеки та оборонного сектору".

Глава НАТО зазначив, що Україна є давнім і активним партнером НАТО. "Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з президентом Порошенком. Союзники по НАТО тверді у своїй підтримці суверенітету України, незалежності та її територіальної цілісності", - заявив він.

Андерс Фог Расмуссен побажав новому Президенту всіляких успіхів на відповідальній посаді у визначальний момент в історії України.

"Президентські вибори були важливою віхою для України. При проведенні прозорих і демократичних виборів, незважаючи на значні труднощі, народ України показав свою прихильність єдності, незалежності та суверенітету країни. Я впевнений, що лідерство президента Порошенко сприятиме стабілізації в країні, яка базуватиметься на всеосяжному політичному діалозі, який має розпочатися відразу після виборів", - заявив генеральний секретар НАТО.