Ромпей: Порошенко отримав міцний мандат, аби просуватися на шляху реформ

Про це заявив Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей, вітаючи Петра Порошенка з інавгурацієй на пост президента

Крім того, він зазанчив, що ЄС – на боці України та готовий працювати з тими, хто поділяє цілі демократії, процвітання і стабільності,  повідомляє прес-служба президента України. 

"Більшість голосів, яку Порошенко отримав на президентських виборах, є свідченням рішучості українського народу повернути стабільність своїй країні та подолати проблеми, з якими вона зіштовхнулася", - наголошується у заяві.

Герман Ван Ромпей наголосив: "Порошенко отримав міцний мандат, аби просуватися на шляху реформ і перетворити Україну на сучасну та демократичну країну, якої потребують її громадяни; на об’єднану і децентралізовану країну, в якій кожен знайде своє місце, а різні особистості та меншини будуть визнані та шануватимуться. Безсумнівно, інклюзивний і всеохоплюючий діалог буде важливою частиною для проведення цього процесу трансформації".

За словами президента Європейської Ради, усі сусіди отримають користь від повернення стабільності та активізації зростання і розвитку в Україні.

"Також усі сусіди мають шанувати суверенний вибір України, включаючи її міцні зв’язки з Європейським Союзом, та її територіальну цілісність", - наголосив він.