Євросоюз ще не готовий до вступу України, - МЗС Франції

В Європі не згодні з тезою нового президента України Петра Порошенка про те, що підписання угоди про асоціацію має стати першим кроком до повноцінного членства в Євросоюзі

Про це заявив глава міністерства закордонних справ Франції Лоран Фабіус, коментуючи промову президента України Петра Порошенка під час інавгурації, повідомляє Deutsche Welle.

Фабіус зазначив, що Порошенко "виголосив дуже проєвропейську промову, може ще передчасно, перед тим, як до цього готові у ЄС".

Він також додав, що не бачить у Євросоюзі більшості, яка б підтримувала тезу Порошенка про те, що угода про асоціацію є лише першим кроком на шляху до ЄС. Міністр наголосив на тому, що Україна мусить підтримувати гарні відносини як з ЄС, так і з Росією. У цьому зв'язку він привітав неформальні перемовини між Порошенком та Путіним, яка відбулась у ході урочистостей відзначення 70-ї річниці висадки союзницького десанту в Нормандії. "Це може стати початком деескалації", - сказав Фабіус.

Нагадаємо, 7 червня в рамках церемонії інавгурації Петро Порошенко заявив, що готовий підписати економічну частину угоди про асоціацію з ЄС.