На мундіалі в Бразилії на росіян очікує "свинячий грип"

Жителі Куяби, в якій збірна Росії з футболу в ніч з 17 на 18 червня зіграє з командою Південної Кореї в матчі групового етапу чемпіонату світу, побоюються епідемії "свинячого грипу"

Крім того, можливі страйки медичних працівників, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС".

За даними Департаменту охорони здоров'я штату Мату-Гроссу, в 2014 році в регіоні було зареєстровано 24 випадки захворювання "свинячим грипом", з них 12 (сім - у Куябі) завершилися смертю. При цьому, як стверджують співробітники медичних центрів Куяба, офіційна статистика не відповідає дійсності, і кількість людей, померлих в 2014 році в Мату-Гроссу від "свинячого грипу", значно більша.

Департамент охорони здоров'я штату Мату-Гроссу заявив, що спалахів епідемії "свинячого грипу" найближчим часом не буде. Тим не менш, у Куябі були вакциновані 80 тис. осіб.

Крім того, під час чемпіонату світу жителі Куяби і туристи, які приїдуть до міста, можуть зіткнутися зі страйком працівників медицини, що вимагають підвищення заробітної плати на 10%.

Зустріч влади міста та медичних працівників, на якій сторони спробують досягти компромісу, імовірно відбудеться 11 червня.

Чемпіонат світу з футболу відбудеться 12 червня - 13 липня в 12 містах Бразилії.