Росія почала військові навчання в Калінінградській області паралельно з навчаннями НАТО в Балтії

У Калінінградській області під керівництвом командувача військами Західного військового округу почалися навчання Балтійського флоту, ПДВ і ВПС Росії

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"Навчання проходять одночасно з міжнародними навчаннями Saber Strike-2014 і BALTOPS-2014, що стартували в Європі", - уточнили в міністерстві.

"Кількість залучених до навчань в Калінінградській області сил і засобів Міноборони Росії можна порівняти з кількістю особового складу, озброєння і військової техніки, задіяних у прикордонних навчаннях, що проводяться країнами НАТО", - зазначили у відомстві.

У російських маневрах беруть участь корабельні угруповання, підрозділи ПДВ і морської піхоти, з'єднання ППО, винищувачі-бомбардувальники Су-34, вертольоти Мі-24 і бомбардувальники Ту-22М3.

Як зазначили в міністерстві, кораблі Балтійського флоту на навчаннях займуться охороною держкордону РФ, захистом морських комунікацій, а також виконають пошук і знищення підводних човнів і надводних кораблів умовного противника. З'єднання ППО Балтійського флоту і Військ повітряно-космічної оборони забезпечать протиповітряну оборону району маневрів в морі і пунктах базування.

Крім того, "на навчаннях буде відпрацьована оперативне перекидання літаками військово-транспортної авіації ВПС Росії підрозділів псковського з'єднання ПДВ на полігони Калінінградській області з виконанням практичного десантування", розповіли в Міноборони. Після цього десантники разом з морпіхами Балтійського флоту відіб'ють висадку морського десанту умовного противника, а також блокують і знищать незаконні збройні формування умовного противника.

Дії ПДВ і морської піхоти з повітря підтримають винищувачі-бомбардувальники Су-34 та вертольоти Мі-24 1-го командування ВПС і ППО, перебазовані в Калінінградську область з центру Росії. 

"Бомбардувальники Дальньої авіації Ту-22М3 виконають серію тренувальних польотів над акваторією Балтійського моря з відпрацюванням питань повітряного патрулювання", - додали в міністерстві.