СБУ затримала у Запоріжжі співучасника замаху на крупного бізнесмена

У Запоріжжі затримано ще одного співучасника злочинної групи, яка готувала замовне вбивство співвласника одного з великих вітчизняних підприємств машинобудівної галузі

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на прес-центр СБУ.

«Співучасником замовного вбивства є громадянин України, який є також співзасновником цього ж підприємства і хотів фізично усунути свого конкурента», - повідомили у відомстві.

Було встановлено, що організатором вчинення злочину був директор двох столичних охоронних структур. На початку квітня цього року СБУ затримала його у Києві. Під час обшуку у нього вилучено майже 2 млн грн готівкою та вогнепальну зброю.

«Зловмисник планував отримати контроль за діяльністю економічно привабливого підприємства у Запоріжжі, що здійснює виробництво та монтаж електроустаткування для вітчизняних та іноземних споживачів», - розповіли в СБУ.

Наразі обом затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.27, п.п.6,9,11 ч.2 ст.115 (готування до умисного вбивства, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.