Європейська кіноакадемія звернулася до Путіна з вимогою звільнити режисера Сенцова

Відомі європейські режисери та продюсери звернулися до владної верхівки Росії, зокрема до Володимира Путіна, щодо затримання українського режисера Олега Сенцова

Відповідне звернення розміщене на сайті Ради Європейської кіноакадемії, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

Серед підписантів звернення такі видатні режисери як Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнешка Голанд Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда та інші.

"Ми, його європейські колеги, глибоко стурбовані і не можемо не хвилюватися за його долю та його майбутнє", - сказано у зверненні зірок світового кінематографа.

Вони закликають російську владу гарантувати Сенцову безпеку, оприлюднити його місцезнаходження, висунути йому чіткі обвинувачення або звільнити, а також провести прозоре розслідування.

Лист адресовано Володимиру Путіну, голові Державної Думи Сергію Наришкіну, главі МВС Росії Володимиру Колокольцеву, міністру культури Володимиру Мединському, а також голові ФСБ Олександру Бортнікову та генеральному прокурору Юрію Чайці.

Нагадаємо, ФСБ Росії звинувачує українського кінорежисера Олега Сенцова в організації теракту. Його затримали 11 травня у Сімферополі. Зараз він перебуває в одному з московських слідчих ізоляторів. Міністерство закордонних справ України вже зверталося до російської влади звільнити затриманого українського кінорежисера Олега Сенцова