Лозінського на свободу випустив Медведчук

Що екс-нардеп скоро вийде, стало ясно після перекваліфікації статті з умисного вбивства на заподіяння тяжких ушкоджень, що спричинили смерть

Як повідомляло Еспресо.TV, 11 червня екс-депутат і вбивця Віктор Лозінський вийшов із в'язниці.

"З нагоди свого звільнення в Голованівську на Кіровоградщині Лозинський влаштував салют" - написавв у себе на сторінці у "Фейсбук"нардеп Олег Ляшко і звинуватив у пособництві Лозінському працівників Пенітенціарної служби. Ті, своєю чергою, спростували ці звинувачення, пояснивши, що згідно вимог, лише виконують рішення суду, а не лобіюють чиїсь інтереси і взагалі впливати на такі рішення не можуть. Лозінського звільнили за станом здоров'я.

Нагадаємо, що Лозінський в 2010-му був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. Але в березні минулого року, пише "Деловая столица",  Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Так що останній рік колишній парламентарій відбував покарання не за умисне вбивство, а за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до загибелі потерпілого. А це, в свою чергу, означало, що він міг розраховувати на всі види дострокового звільнення.

Вже у осені 2013-го з'явилася інформація, що колишньому нардепу істотно пом'якшили умови утримання в Бориспільській виправній колонії номер 119, перевівши на дільницю соціальної реабілітації - проміжну площадку перед виходом на свободу. Там не настільки строгий контроль з боку адміністрації, немає колючого дроту і т.д. Причому, як стверджували джерела в колонії, не зрозуміло, чим він заслужив таке благо - працювати він відмовлявся, вважаючи за краще дивитися в камері телевізор і пити каву.

Але, мабуть, причину прихильності до Лозінського пенітенціарної системи, як і долі в цілому, слід шукати не в його особистих якостях, а в родинних зв'язках. Ще в 2010 році з'явилася інформація про те, що стати впливовим Лозінському вдалося завдяки вигідному шлюбу з рідною сестрою Оксани Марченко - дружини екс-глави АП Віктора Медведчука. Це ж спорідненість нібито й допомогло отримати йому мандат народного депутата. Сам Медвечук факт знайомства з Лозінським категорично спростовував, але йому чомусь ніхто не вірив.

І ось тепер Лозінський, по-звірячому вбив людину, опинився на волі. Будинки, в Голованівську, його чекає шикарний маєток: чотириповерховий особняк, сауна, гостьовий будинок і басейн. І місцеві жителі, в жаху вже рік очікують повернення "пана". Хтось каже, що перекваліфікування статті варто було екс-нардепу 3 млн дол, Хтось запевняє, що сам "вихід" обійшовся в три рази дорожче. Але, думається, таке резонансне звільнення навряд чи відбулося б без впливового покровителя. І інших персон, окрім Віктора Медведчука, на роль покровителя Лозинського поки ніхто не називав.