За $52 млн росіяни покатають британську співачку на борту МКС

Політ на російському кораблі "Союз" і 10-денне перебування на борту Міжнародної космічної станції (МКС) обійдеться британській співачці Сарі Брайтман в $ 52 млн

Про це повідомив у вівторок 10 червня президент компанії Space Adventures Том Шеллі, що займається організацією подорожей "космічних туристів" за домовленістю з Роскосмосом, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

За його словами, Брайтман розраховує вирушити на МКС у вересні 2015 року та вже найближчої осені відвідає підмосковний Центр підготовки космонавтів, де їй доведеться пройти багатомісячні тренування. 

"Вона прихильна до цієї ідеї на всі 100% і зараз визначається зі своїми остаточними планами", - запевнив Шеллі, виступаючи в Національному космічному клубі в штаті Флорида, де на мисі Канаверал розташований головний космодром NASA. 

Він підтвердив, що Брайтман хоче стати першою в історії професійною співачкою, яка зможе побувати в космосі і виконати там якусь композицію.

Конкуренцію Брайтман, відомої роботами в багатьох жанрах, в тому числі участю в мюзиклі свого колишнього чоловіка Ендрю Ллойда Уеббера "Привид опери", може скласти не менш знаменита виконавиця Леді Гага. Вона веде переговори з компанією британського підприємця Річарда Бренсона Virgin Galactic, яка планує почати суборбітальні польоти на своєму космольоті SpaceShip-2 на початку 2015 року.

Якщо плани Брайтман здійсняться, то вона стане восьмою за рахунком серед "космічних туристів", що відвідали МКС. 

Першим з непрофесіоналів там побував у 2001 році американський мільйонер Денніс Тіто. Як розповів президент Space Adventures, наступним кандидатом на таку подорож є засновник інтернет-компанії Google Сергій Брін. 

"Він заплатив нам заставу, і як тільки у нас з'явиться місце в космічному кораблі, він буде першим на нього претендувати", - зазначив Шеллі.

Принципова домовленість між Роскосмосом і Space Adventures про політ Брайтман була досягнута приблизно рік тому. А на початку нинішнього року російський Центр підготовки космонавтів (ЦПК) підтвердив, що незабаром чекає прибуття 53-річної британської співачки для початку тренувань. Як зазначала прес-служба ЦПК, "в екіпаж експедицій МКС-45/46 разом з Брайтман призначені російський космонавт Сергій Волков і астронавт Європейського космічного агентства Андреас Могенсен".