Конфіскат продаватимуть через електронні торги в 10 областях України

Кабінет Міністрів України схвалив ініціативу Міністерства юстиції щодо розширення пілотного проекту реалізації Державною виконавчою службою конфіскованого майна шляхом електронних торгів

Про це під час брифінгу заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомили Еспресо.TV у прес-службі Мінюсту.

«З 1 травня у 4 регіонах України активно функціонує пілотний проект системи електронних торгів з реалізації конфіскованого майна Державною виконавчою службою. За нашою ініціативою, уряд ухвалив рішення про розширення цього експерименту ще на 6 областей», - зазначив Петренко.

Так, вже з 1 липня окрім Києва, Дніпропетровської, Вінницької та Львівської областей система електронних торгів з реалізації конфіскованого майна буде працювати у Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Харківській та Чернігівській областях.

За словами міністра, система електронних торгів вже зараз дає позитивні результати.

«Станом на сьогодні тільки у чотирьох пілотних областях близько 150 тисяч людей зайшло на сайт торгів Міністерства юстиції. По всіх лотах, що виставлені на продаж, вже зареєструвалися учасники. Ми вважаємо, що електронні торги - це найбільш ефективний спосіб боротьби з корупцією, що мала місце під час реалізації конфіскату», - зазначив Петренко.