Мінсоцполітики повідомляє, що близько сотні прийомних дітей із зони АТО перевезено до інших міст

Станом на сьогодні з населених пунктів, де проходить антитерористична операція, та інших регіонів країни перевезено 11 будинків сімейного типу та 17 прийомних сімей з Луганської та Донецької областей

Про це на прес-конференції повідомила заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Світлана Ільчук, передає Еспресо.TV

“Із Луганської області переїхали 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей, 4 прийомні сім’ї, в яких виховується четверо прийомних дітей. З Донецької області переїхало 8 будинків сімейного типу, в яких 45 дітей, і 13 прийомних сімей, де 28 прийомних дітей”, - сказала С.Ільчук.

Вона зазначила, що тимчасово місце проживання змінили прийомні сім’ї не тільки із Донбасу, але і з анексованого Криму. Посадовець підкреслила, що з півострова виїхали всі бажаючі дитячі будинки сімейного типу.

“Станом на 12 червня з Криму і Севастополя до інших регіонів України переїхало два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховується 14 дітей, і 4 прийомні сім’ї, в яких є 9 прийомних дітей”, - повідомила С.Ільчук.

Вона запевнила, що всі переселені сім’ї перебувають під соціальним супроводом Центру соціальних служб для сім’ї та молоді, а також отримують соціальну допомогу і фінансову підтримку.