Ощадбанк буде позиватися до Росії за окупацію Криму, - Пишний

Наразі йде активна робота з юрконсультантами щодо оцінки збитків "Ощадбанку" від анексії Криму Росією

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

«Зараз йде активна робота з нашими юрконсультантами, ми залучаємо провідних юристів. "Ощадбанк" зазнав колосальних збитків. Ми ці збитки оцінюємо щонайменше в 9 млрд гривень, це лише перша оцінка без остаточної оцінки експертів. Це прямі збитки, а є ще збитки упущеної вигоди. Я думаю, ми виставимо Росії багатомільярдний рахунок за окупацію Криму і так далі», - зазначив Пишний.

Окрім того, глава "Ощадбанку" прокоментував ситуацію із відтоком депозитів і закликав громадян не панікувати, оскільки спільними зусиллями кризу можна подолати.

«2008 рік, Польща, в той час коли там економічна криза вирує, Україна втратила 15 % ВВП, уряд Польщі звернувся до своїх громадян з проханням підтримати польську економіку і поляки понесли гроші в банк. І в той час коли українці втратили 15% ВВП, поляки додали 5% до ВВП за рахунок громадян. Тому я прошу українців зберігати спокій, прошу розуміти, що наше майбутнє в реальній небезпеці, і це завдання не може вирішити кілька людей, а всі ми разом», - наголосив Пишний.