Порошенко поговорив по телефону із Путіним та Меркель

Сьогодні відбулася телефонна розмова Президента України Петра Порошенка і президента Росії Володимира Путіна

Як зазначають у прес-службі глави держави, розмова була "змістовна й тривала", передає Еспресо.TV.

У ході розмови сторони обговорили мирний план Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України.

Зокрема, "під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко назвав неприйнятною ситуацію, коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки", - наголосив у своєму повідомленні у "Фейсбуці" прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Також президенти України та Росії порушили питання щодо кроків, що їх необхідно здійснити для припинення вогню та вирішення ситуації мирним шляхом, підкреслили у прес-службі.

Окрім того, сьогодні Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, "під час якої було обговорено координацію зусиль з деескалації ситуації в Донецькій і Луганській області, діяльність тристоронньої Контактної групи з реалізації положень мирного плану Президента України з урегулювання ситуації на сході України та низку питань щодо взаємодії України з ЄС, в т.ч. у сфері енергетичної безпеки", йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Мерекель заявила про послідовну підтримку ініціатив Президента України і висловила всебічну готовність сприяти процесу нормалізації ситуації. Зокрема, сторони позитивно оцінили надання гуманітарної допомоги Україні Червоним Хрестом Німеччини за сприяння Міністерства закордонних справ ФРН.