Тренер збірної Англії попався папараці зі шпаргалкою тактики на перший матч ЧС-2014

Гарі Невілл, який входить до тренерського штабу збірної Англії, засвітив перед фотокамерами шпаргалку для тренування, де можна розглянути тренувальні інструкції для кожного члена команди

Невілл засвітив тактику збірної прямо напередодні першого матчу англійців на чемпіонаті світу зі збірною Італії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на sports.ru.

"Коли м'яч знаходиться в контрольній зоні, гравці повинні зробити мінімум 3 паси перед тим, як переводити м'яч ЦФ (центр-форварду)".

"Як тільки м'яч надходить в зону завершення атаки - 2 ПЗ (півзахисники) підключаються й атака виходить 3 в 2".

"Проте якщо команда, яка захищається, відбирає м'яч, вони негайно відскакують назад".

Звичайно, ці записки в жодному разі не видають план Роя Ходжсона на гру проти збірної Італії. Разом з тим, можна припустити, що ключовим для англійців є володіння м'ячем і насиченість центру поля.

Судячи з запису про "3 паси", Невілл не заохочує спроб швидкого "розкриття" оборони італійців. Така тактика була б цілком у дусі англійської Прем'єр-ліги, але з іншого боку, це вельми ризиковано. Італія буде тримати м'яч, і найменше Рой Ходжсон хоче, щоб його хлопці ганялися за м'ячем всі 90 хвилин, враховуючи спеку і величезну вологість у Манаусі.

Фраза "два півзахисники підтримують атаку" вказує на те, що півзахисників буде троє, що, мабуть, співпаде з планом італійців - в центрі у них теж тріо (Пірло, Верратті, Де Россі). Навряд чи Ходжсон планує дозволяти двом півзахисникам йти в атаку, якщо їх всього буде двоє, - тоді не залишиться опорника.

Пізніше Невілл написав у твіттері: "Я наглухо завісив штори до кінця турніру! Ха-ха".