Глава місії ООН запевнив Радбез, що бойовики не увійдуть до Багдада

Глава місії ООН з надання сприяння Іраку Микола Младенов запевнив Раду Безпеки ООН, що ісламісти, якіактивно захоплюючі території на півночі країни, на даний момент не становлять загрози для Багдада

Про це заявив російський постпред при ООН Віталій Чуркін, повідомляє Росбалт.

За його словами, оонівський емісар в Іраку " переконаний в тому, що Багдад добре захищений і уряд контролює обстановку" в столиці. "Наскільки я зрозумів з його виступу, зараз немає загрози поширення насильства на Багдад", - сказав Чуркін, який в червні очолив роботу Радбезу.

Тим часом військовослужбовці і цивільний персонал розквартированої поблизу міста Балад в центральному Іраку авіабази США евакуюється у зв'язку з можливістю приходу бойовиків з угрупування "Ісламська держава Іраку і Леванту".

База під Баладом - один з найбільш значущих об'єктів США на території Іраку. До недавнього часу американські фахівці займалися тут підготовкою операторів БПЛА та інших фахівців.

Додамо, що бойовики ІДІЛ продовжують розширювати свою активність. За даними Agence France-Pressе, в четвер вони захопили два населених пункти провінції Діяла на північний схід від Баакуби - місто Джалаула і селище Ас-Саадія. Того ж дня вони заявили про плани по захопленню столиці країни - Багдаду.