Саакашвілі розповів про підступний план Путіна

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що президент Росії Володимир Путін намагатиметься протягом цього літа отримати перемогу у воєнному конфлікті з Україною

Як повідомляє Еспресо.TV, про це він заявив в ефірі «Шустер Live».

«План Путіна чіткий. Ми проходили ці речі. Для Путіна Україна – це смертельна загроза, загроза для його влади. Зараз літо. Росіяни люблять воювати влітку, коли проходить Чемпіонат світу, коли літній відпочинок», - сказав Саакашвілі.

У підтвердження своїх слів, він навів приклад Грузії, на яку російські війська нападали саме у літні місяці.  

«Протягом літніх місяців поки українська армія встигне окріпнути, він видавить її з Донецької та Луганської областей разом з сотнями тисяч переміщених осіб»,- попередив екс-президент Грузії.

Також, за його словами, Росія готується ввести економічне ембарго щодо України. Також політик зазначив, що Путін чекає, коли Київ "наводнять" біженці зі Сходу, скористається складною економічною ситуацією в країні, а потім намагатиметься диктувати свої умови.

При цьому Саакашвілі зазначив, що паралельно з бойовими діями Путін буде продовжувати говорити про мир, намагатиметься схилити Україну до діалогу, підписувати угоди про мир, але їм не треба вірити.

У підтвердження своїх слів він навів приклад Грузії, яка у свій час підписала три мирні угоди з Путіним, але потім втратила значну частину своєї території.

Тому, вважає Саакашвілі, Україна повинна діяти рішуче та не зволікати. На його думку, Україна отримає перемогу у цій війні і покладе кінець правлінню Путіна. «Україна переможе Путіна. Вона затіяла такі реформи, що це покладе йому кінець», - наголосив політик.