Українські праві офіційно заявили, що Сенцов не моє до них стосунку

Режисер Олег Сенцов ніколи не був і не є зараз членом громадської організації та політичної партії «Правий сектор»

На цьому наголосив голова виконкому «Правого сектору» Андрій Бондаренко, надавши відповідний документ, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.
 
«Олег Сенцов ніколи не належав і не належить до будь-яких структурних підрозділів «Правого сектору», не є членом нашої громадської організації чи політичної партії», – зазначив Бондаренко і додав, що спроби повʼязати режисера з «Правим сектором» «є вигадками і не несуть у собі жодного правдивого змісту».

Документ, який продемонстрував Бондаренко, за його словами, передадуть захисту Сенцова, а також російським органам влади.

Фото Радіо Свобода

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова та ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали в травні у Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія, Олександра Кольчена та Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. Усіх затриманих назвали членами організації «Правий сектор».
 
Наразі Сенцов перебуває у СІЗО Москви. 

Із вимогою звільнити Олега Сенцова до президента Росії звернулися відомі кінорежисери Педро Альмодовар, Бертран Таверньє, Кен Лоуч, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі та інші.