Українським ув'язненим дозволять користуватись соцмережами

Ув'язнені зможуть користуватися електронною поштою і соціальними мережами за умови контролю листування з боку співробітників виправних устано

Про це 13 червня в ході онлайн-конференції заявив голова Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Сергій Старенький, передає Еспресо.TV з посиланням на Дзеркало тижня.

"Що стосується доступу до соцмереж і електронної пошті, то він буде організований таким чином, що відправляти і приймати повідомлення і листи буде можливо тільки після перегляду цих повідомлень співробітниками адміністрації колонії", - заявив Старенький.

Глава Державної пенітенціарної служби також відзначив, що відомством розроблений "європейський" проект закону "Про попереднє ув'язнення" та проект правил внутрішнього розпорядку СІЗО.

"ДПтС розробила проект правил внутрішнього розпорядку слідчого ізолятора і проект нового закону про попереднє ув'язнення. Там будуть враховані всі рекомендації європейських установ із захисту прав людини, а також вимоги законодавства України", - заявив Старенький.