Янукович і Ко подали 11 позовів до Європейського суду щодо скасування санкцій

Екс-президент України Віктор Янукович і компанія колишніх чиновників подали 11 позовів до Європейського суду, вимагаючи скасування санкцій у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів

Про це заявив представник суду Крістофер Фретвелл, пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Разом з тим, він відзначив, що в суді не беруться прогнозувати, коли саме розпочнуться слухання справ екс-урядовців України, які оскаржили рішення Ради ЄС.

"Поки занадто рано говорити, коли пройдуть слухання, однак такі справи, як правило, займають близько 2 років від початку до кінця", - повідомив Фретвелл.

Відповідаючи на питання про зміст скарг, він зауважив, що аргументи і підтверджуючі документи, представлені сторонами, не є публічними документами і доступні тільки для тих, хто бере участь у справі. "Проте зацікавлені сторони можуть викласти копії своїх аргументів у відкритому доступі, якщо вони того побажають", - додав представник суду ЄС.

Останніми 30 травня в Суд надійшли позови від екс-прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема. Раніше до суду звернулися троє Януковичів, зокрема,  екс-президент Віктор Янукович і його двоє синів Олександр і Віктор, двоє Азарових - екс-прем'єр Микола та його син Олексій, брати Клюєви - Андрій і Сергій, Андрій Портнов  та Сергій Курченко.